Ai iPhone 7? S-ar putea sa ai o problema

In ultima vreme, posesorii de iPhone 7 și 7 Plus se confruntă cu un fenomen ciudat de care Apple abia a aflat desi a fost semnalat in mediul online de cateva luni bune.

Desi nu putem spune a trecut foarte mult timp de la ultimul scandal de anvergura la nivel modial în care a fost implicata compania americana Apple, acestia reușesc din nou, la scurt timp, să-și dezamăgească utilizatorii.

De data aceasta este vorba de posesorii modelelor de telefoane iPhone 7 și 7 Plus. Ca de obicei, nu este vorba de o problemă răspândită la scara larga dar numărul cazurilor sesizate a fost suficient de numeros încât Apple să emita un comunicat de presa cu privire la subiectul in cauza precum si comunicari oficiale in acest sens către service-urile partenere autorizate.

Problema sesizată vizeaza posesorii de iPhone 7 și iPhone 7 Plus care rulează iOS 11.3. Mai multi dintre acestia si-au dat seama la scurt timp unii dupa ceilalti ca microfonul de la telefoanele lor a încetat să mai funcționeze după instalarea celei mai recente actualizări de firmware.

Poate parea ciudat ca un software nou sa determine o problema la nivel de hardware, insa inca nu s-a stabilit daca aceasta este cu adevarat o coincidenta sau nu.

Reclamatii pe marginea subiectului au apărut peste tot in mediul online si pe retelele sociale din partea utilizatorilor ce au fost refuzati in service, angajatii nefiind la curent cu faptul ca problema a fost generata de Apple si deci refuzand in unele cazuri reparatia in baza garantiei, fara niciun cost pentru client.

Având în vedere prețul piperat al unui iPhone precum și faptul că iPhone 7 nu poate fi considerat un telefon vechi, utilizatorii au fost de-a dreptul siderati. Ba mai mult, problema inseamna ca acestia nu mai pot efectua apeluri telefonice, nefiind deci una minora.

Ba mai mult, conform reclamatiilor postate pe social media utilizatorii vad in ceata butonul de speaker ce apare pe ecran in timpul unui apel telefonic si nu pot apasa pe acesta. Din nou, ar putea parea o coincidenta, insa numarul mare de reclamatii similare nu indica ca ar fi vorba de asa ceva.

Primele cazuri au fost deja semnalate de cateva luni bune, insa fenomenul a luat amploare abia recent, ajungand astfel si in atentia presei.

Daca ai o astfel de problema nu tre grabi sa dai vina nici pe display nici pe baterie si sa recurgi la operatiuni precum schimbare baterie iphone 7. Verifica intai ce recomanda Google. Printre recomandările pentru angajații de la service se numără deconectarea tuturor accesoriilor Bluetooth in cazul in care acestea exista.

Dacă problema persista, se recomandă efectuarea unei diagnosticari audio. În cazul în care mesajul ce se va afisa in urma acesteia va fi ”Accesoriu nesuportat” sau ”Dispozitivul nu poate detecta dock-ul”, poate fi inițiată procedura de reparație.

In aceasta situatie exceptionala reparatia va fi acoperita de Apple si in afara garantiei cu conditia de a fi efectuata de catre un partener autorizat.


Leave a Reply