Arta

Sunteți mult mai lămuriți, nu-i așa?

Dacă da, atunci puteți să vă opriți din lectura acestui articol; dacă nu atunci haideți să pornim în căutarea unor sensuri și explicații mai pe înțelesul tuturor.

Arta este o expresie, un mod prin care creativitatea umană se manifestă. Fiind dificil de definit, arta este totodată și dificil de evaluat, deoarece nu există limite și criteria pe care să se construiască o definiție, ori pe baza căreia să se poată face o evaluare. Ceea ce mai îngreunează acest process este și faptul că fiecare artist crează propriile reguli utilizând parametric de lucru specifici doar lui însuși. Se poate menționa de asemenea că arta reprezintă un set de valori utilizate într-un mediu pentru a induce receptorului un sentiment, o senzație sau o trăire dintre cele mai profunde. Cei care percep acest mesaj transmis prin artă, sunt norocoși deoarece au atins pragul cunoașterii artistice; ceialți sunt doar simpli amatori care se bucură de ideile de suprafață ale respectivei forme de artă.

Dar arta trebuie păstrată și conservată pentru a fi dată de model urmașilor. Pentru conservarea și expunerea artei întru admirare în întreaga ei splendoare s-au creat spații adecvate și profesioniști care să le administreze. Astfel există muzee care găzduiesc forme fizice ale artei, săli de spectacol care oferă publicului forme de artă audiovizuală și biblioteci în care se păstrează arta cuvintelor. Pe lângă acestea mai există și o multitudine de spații mai mult sau mai puțin neconvenționale, de la parcuri și fațade ale clădirilor până la cafenele și localuri. În acest mod și spațiul de expunere poate ajunge să facă parte din artă, ceea ce conduce la ideea că există o artă a expunerii obiectelor de artă.

Chiar dacă definirea și evaluarea artei în ansamblu nu prea poate fi definită și evaluată, la o concluzie tot putem ajunge: Artă poate fi tot ce ne înconjoară, doar să privim din unghiul potrivit! Tu ce părere ai?


Leave a Reply