ASUS si problemele laptopurilor de la producatorul Corean

Asus este unul din producatorii care ofera o gama diversificata de laptopuri pe piata: de la cele mai ieftine configuratii accesibile persoanelor cu buget redus, pana la laptopuri extrem de performante din clasa Extreme, cu placa video dedicata, create special pentru nevoile celor care joaca mult. Chiar daca Asus semneaza o asemenea paleta variata de tipuri de laptopuri, adevarul este ca acest brand nu iese in evidenta intotdeauna prin calitate.

Din acest motiv exista numeroase solicitari de reparatii pentru laptopurile Asus si remedieri de probleme in service laptop Asus. Cele mai frecvente probleme invocate de catre utilizatori sunt cele care au legatura cu placa grafica (mai ales daca aceasta este dedicata), cu memoria, alimentatorul si partea de bios.

Chiar daca unele probleme apar din cauza unor defectiuni sau limitari de productie, trebuie sa stiti ca exista si defectiuni care survin ca urmare a faptului ca nu acordati suficienta atentie laptopului Asus, ca nu il ingrijiti suficient. Exact, laptopul este un echipament care trebuie ingrijit periodic. Cum puteti face acest lucru?

In primul rand este esential sa-l curatati de praf si nu ma refer neaparat la scamele si firele de praf pe care le observati pe display sau pe tastatura. Vorbesc in primul rand despre praful care se strange in zona ventilatoarelor si a gurilor de aerisire. Este critic ca acest praf sa fie indepartat, caci in caz contrar ventilatoarele nu vor mai functiona corespunzator si inevitabil laptopul nu se va mai raci. Veti observa ca se incinge din ce in ce mai mult, iar daca problema nu este remediata pot aparea in final defectiuni mult mai mari la componentele interne (placa de baza se poate strica iremediabil). Aceasta curatare interioara poate fi efectuata corect intr-un service laptop Asus, recomandat macar o data la sase luni.

Simptome posibile pentru care gasiti rezolvare in service laptop Asus:
– Observati ca laptopul Asus porneste, insa acesta nu afiseaza nimic pe display.
– Laptopul Asus nu se mai alimenteaza cu toate ca beculetul de la incarcator este pe aprins pe verde.
– Laptopul Asus se incalzeste extrem de tare, devine atat de fierbinte incat de abia mai puteti pune mana pe el. In plus, se poate inchide aleatoriu.
– Dintr-o data observati ca porturile USB de pe placa de baza nu mai functioneaza. Nici un dispozitiv extern introdus in USB nu este recunoscut de catre sistemul de operare.
– Aveti probleme cu sunetul de pe laptopul dumneavoastra Asus.
– Laptopul Asus se opreste singur si porneste automat de mai multe ori.

Daca observati aceste simptome la laptopul dumneavoastra Asus sau va confruntati cu alt tip de problema va rugam sa ne contactati la service laptop Asus.


Leave a Reply