Beneficiile vitaminei E in sanatatea pielii si aspectul frumos al tenului

Indiferent de varsta, orice persoana isi doreste sa arate si sa se simta bine. Tenul este unul dintre principalele preocupari ale oamenilor care doresc sa se ingrijeasca si sa aplice remediile cele mai bune impotriva imbatranirii.

Vitamina E este recunoscuta pentru astfel de proprietati de reducere a aspectelor deshidratate si de inaintare in varsta a tenului si nu numai atat. Are multiple intrebuintari cosmetice. Asadar, iata cateva dintre beneficiile vitaminei E in sanatatea pielii si aspectul frumos al tenului:

  1. Proprietati antiimbatranire

Vitamina E este un puternic luptator impotriva imbatranirii tenului, iar cremele specifice pentru aceasta categorie sunt construite astfel incat sa contina catitati mai mici sau mai mari din acest tip de vitamina.

Orice femeie isi doreste sa exprimenteze o piele tanara si frumoasa, intinsa si fara riduri pana la o varsta cat mai inaintata. Din vechime femeile incercau sa isi mentina aspectul tanar si atragator. Asadar, vitamina E ajuta in reducerea ridurilor si aspectelor de trecere a timpului.

  1. Antioxidant si protector celular

Se stie ca Vitamina E este un puternic antioxidant, ajutand tenul si organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si impotriva deshidratarii cauzate de acestia.

Pielea devine astfel mai protejata, mai elasticizata, mai frumoasa. Ea isi recapata in urma utilizarii Vitaminei E aspectul si frumusetea. Se simte mai bine la atingere si intern este mai sanatoasa.

  1. Calmant si antiinflamator

Pielea cu probleme este ajutata de prezenta Vitaminei E prin faptul ca ea are proprietati antiinflamatoare si calmante. Astfel incat in momentul in care exista iritatii sau inflamatii, roseata sau alte mici imperfectiuni, vitamina are rolul de a le reduce si de a mentine un echilibru al pielii.

  1. Ajuta impotriva razelor ultraviolete

Vitamina E este utilizata din diverse cosmetice legate de protectia solara, care este extrem de importanta, mai ales in ultimii ani. Razele solare pot sa provoace leziuni si alte tipuri de probleme pe ten, iar o protectie buna include si vitamina E, fie ca este pusa inaintea unei creme solare, fie ulterior, dupa ce s-a stat la soare un timp mai indelungat.

Ea mentine totodata si elasticitatea pielii expuse la soare si ajuta si din punct de vedere al aspectului general al pielii, care va fi mai hidratata si mai calmata, in cazul in care a fost afectata initial de soare.

  1. Masti si produse de machiaj

Vitamina E este un element cunoscut pentru industria machiajului si a produselor de ingrijire. Astfel ca fata poate sa fie protejata de prezenta acesteia in cantitatile potrivite in produsele de machiaj cumparate. Pe Vegis.ro se gaseste Vitamina E 10 ml- Ulei Cosmetic ADAMS VISION, care face parte din categoria produselor cu ingrediente naturale, BIO.

Aceasta are proprietati antiinflamatorii, de elasticizare a pielii, de lupta impotriva radicalilor liberi, de protectie solara, este folosita in diverse forme si compozitii pentru vindecarea arsurilor, este de asemenea utilizata si pentru reducerea si combaterea acneei.

Se foloseste mai mult decat pentru fata si pentru par in masti si sampon. Se poate folosi si in momentul in care va doriti ca produsele de tip serum sau crema sa dureze mai mult timp.


Leave a Reply