Cum alegi masina de tuns potrivita pentru animalul tau de companie?

Ca si omul, animalul de companie are nevoie de o ingrijire corespunzatoare pentru a nu fi predispus la afectiuni si probleme de sanatate. Este esentiala igiena corporala a acestuia, astfel ca de datoria ta, ca stapan, este sa ai in vedere pieptanarea si spalarea blanitei in mod regulat.

De asemenea este ideal sa o scurtezi atunci cand este cazul – indeosebit pe timp de vara cand temperaturile externe ridicate ii pot crea disconfort.

Facand asta te asiguri totodata ca elimini riscul ca blanita sa i se incurce, dar totodata si infestarea cu daunatori precum puricii. Multe necuvantatoare dezvolta chiar si infectii la nivelul pielii, care pot provoaca dureri si disconfort.

Daca legat de starea de sanatatea interna a acestuia se va ocupa medicul veterinar care il va consulta in mod regulat si ori de cate ori este necesar, datoria de a-l tunde si cosmetiza iti revine. Desigur ca exista posibilitatea de a-l duce intr-un loc care se ocupa cu asta, dar in timp vei ajunge la concluzia ca e mai avantajos sa faci asta personal.

Cum alegi masina de tuns pentru animalul tau de companie?

Vei avea nevoie, pe langa produsele de ingrijire special concepute pentru animalul tau de companie, de o masina de tuns animale.

Pentru ca este o achizitie de care trebuie sa te folosesti un timp indelungat, este necesar ca aceasta sa corespunda cu anumite cerinte. Iti prezint mai departe cateva dintre aspectele cele mai importante asupra carora trebuie sa iti centrezi atentia.

Alege intre o masina de tuns animale cu acumulator sau una cu fir. Axeaza-te pe avantajele ce insotesc fiecare model in parte pentru a lua cea mai potrivita decizie.  S-ar putea sa iti capteze atentia prima optiune intrucat lipsa firului faciliteaza utilizarea si favorizeaza miscarile libere.

Faptul ca prezinta independenta fata de o sursa de electricitate e avantajos, intrucat vei putea realiza o toaletare potrivita a animalului de companie, cu mai putin efort. Este valabil mai ales cand vine vorba despre acele zone ale corpului mai greu accesibile.

Mai departe te vei orienta vizavi de aceasta alegere prin raportare la motorul din dotarea masinii. Ai in vedere un model silentios, care sa nu sperie animalul de companie, dar care sa iti ofere totodata si tie mai mult confort la utilizare.

Sesiunea de ingrijire se va desfasura astfel mai rapid si mai placut. Gasesti astfel masini de tuns profesionale si semi profesionale dintre care sa alegi.

Pentru o eficienta cat mai ridicata, asigura-te ca aparatul pentru care optezi iti ofera o viteza suficient de potrivita pentru a realiza procesul de tundere cat mai organizat si rapid cu putinta. Te intereseaza de asemenea ca acesta sa realizeze treptat trecerea de la un anumit nivel de intensitate la altul, astfel incat sa poti lasa o anumita lungime a blanitei.

Nu pierde din vedere nici accesoriile de care masina de tuns animale vine insotita – de acestea poti avea nevoie in orice moment al utilizarii.

Daca te intereseaza calitate si totodata costuri echilibrate, iti recomand magazinul online superfarmland.com – gasesti aici o gama variata de masini de tuns animale dintre care o poti alege pe cea potrivita nevoilor companionului tau necuvantator.

 


Leave a Reply