Cum sa alegi cele mai bune pompe submersibile?

Exista uneori situatii in care alegerea unei pompe submersibile poate deveni deficitara, iar acest lucru se intampla majoritar din lipsa de informatii. Ce aleg? Cum aleg? Cum stiu ca am facut cea mai buna alegere? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care utilizatorii si le pun inainte de a achizitiona un astfel de produs, mai ales daca nu au un specialist alaturi care sa ii ghideze de-a lungul procesului.

In absenta unui ghid care sa ne ajute in acest sens, este indicat sa avem la indemana cateva cunostinte generale atunci cand vine vorba despre lucrari si proiecte de alimentare cu apa. Ar trebui sa stim, spre exemplu, ca desi majoritar in domeniul alimentarilor cu apa se vorbeste des despre hidrofoare, acestea nu sunt singura solutie.

Din contra chiar, in anumite cazuri hidrofoarele nu vor putea raspunde solicitarilor, deoarece parametrii de functionare ai acestor produse impun anumite conditionari. Spre exemplu, o parte a hidrofoarelor pot lucra doar pana la o adancime maxima de 9-10 metri, iar in acele cazuri interventia cu ajutorul unei pompe submersibile este total justificata.

Pe de alta parte, trebuie avut in vedere si modul in care se realizeaza procesul de alimentare, in sensul ca hidroforul este folosit pentru aspirarea apei, in vreme ce o pompa submersibila va fi folosita in vederea pomparii sau a impingerii apei.

Unul dintre criteriile de selectie a pompelor submersibile face referire la tipul apei pentru care vor fi folosite acestea. Trebuie sa stim ca exista pompe pentru ape curate, precum modelele de pompe submersibile Jar sau Panelli de pe web site-ul http://www.pompe-submersibile.com.ro, dar exista si modele de pompe care pot fi folosite in cazul apelor care mai au in componenta lor si alte particule, sau al caror grad de murdarie este ridicat.

Atunci cand continutul de particule este ridicat, sau cand murdaria pare sa fie mai compacta, este bine de stiut faptul ca putem folosi pompe submersibile cu tocator, care au rolul de a marunti particulele cu ajutorul lamelelor dispuse in componenta produselor.

Cele mai bune pompe submersibile sunt cele care pot satisface necesitatile utilizatorului in ceea ce priveste alimentarea cu apa, iar in acest caz datele tehnice precum debitul, puterea sa inaltimea de pompare reprezinta date pe care trebuie sa le cunoastem.

Din fericire, vom constata ca exista pompe submersibile romanesti care pot raspunde cerintelor la fel de bine ca si pompele straine, iar costurile acestora sunt mai mult decat accesibile. Pretul reprezinta si el un punct de plecare in ceea ce priveste alegerea unei pompe submersibile, deoarece in functie de bugetul alocat se pot lua in considerare modele de pompe mai mult sau mai putin performante.

Alegerea celor mai bune pompe submersibile trebuie sa se faca numai cu ajutorul specialistilor, deoarece ei pot recomanda anumite modele de pompe submersibile, bazandu-se pe caracteristicile acestora. Un specialist intelege cel mai bine care sunt nevoile din  teren si tocmai de aceea poate face anumite recomandari bazate pe aceste aspecte. In final, consultandu-va, veti alege cea mai buna pompa submersibila, potrivita proiectelor de alimentare.


Leave a Reply