Cum sa deschideti un salon de coafura

Pentru inceput, proiectati salonul in jurul clientelei dumneavoastra. Inainte de a incepe sa zugraviti peretii si sa alegeti mobilierul, asigurati-va ca design-ul se potriveste cu tipul de clientela pe care doriti sa il atrageti. Aceasta este una dintre cele mai importante lectii care trebuie sa o invatati.

Vreti sa aveti clienti care sa se simta confortabil in salonul dumneavoastra, asa ca faceti din el un loc pe care acestia doresc sa-l viziteze. In cazul in care baza de clienti este din generatia tanara, mergeti pe distractie, culori indraznete si mobilier atractiv.

Pentru o atmosfera mai elevata, mergeti pentru un aspect modern si sofisticat. Cu alte cuvinte, adaptati aspectul salonului la baza de clienti pe care intentionati sa o atrageti.

Oferiti servicii excelente clientilor . Dupa ce ati creat un mediu pe care clientii dumneavoastra il vor iubi, urmeaza sa oferiti servicii exceptionale clientilor dumneavoastra. Oferiti o experienta placuta, nu doar un serviciu. Experienta completa va determina revenirea clientilor.

Nu uitati sa puneti bani deoparte pentru marketing. Pentru a avea succes aveti nevoie de clienti si pentru a ii atrage aveti nevoie de un plan de marketing. Fara a va promova afacerea, va veti lupta cu lipsa clientilor si indirect cu scaderea incasarilor.

Un lucru deosebit de util atunci cand deschideti un salon de coafura este promovarea pe internet. Prin urmare este foarte bine sa aveti un site web. Daca dispuneti de bani, angajati un profesionist pentru aceasta activitate care sa va creeze pagina de internet si sa o administreze.

Daca sunteti mai stramtorati din punct de vedere financiar, exista diferite programe prin care va puteti crea propriul site sau puteti ruga un prieten sa va ajute. Pagina dumneavoastra trebuie sa fie atractiva, sa fie usor de navigat si sa includa informatii folositoare pentru clientii dumneavoastra cum ar fi programul de lucru, locatia, informatii de contact si preturile practicate. De asemenea, puteti stabili programari online pentru clientii dumneavoastra.

Gasiti idei creative pentru promovare si la preturi scazute. Luati in considerare gazduirea unui eveniment cum ar fi inaugurarea sau un eveniment de caritate de nivel mic pentru a atrage mai multi clienti. De exemplu, sponsorizati o scoala sau implicati personalul intr-o competitie sportiva locala.

In acest mod va veti face cunoscut salonul in cadrul comunitatii locale si implicarea in comunitate este o modalitate foarte buna de a face acest lucru.

Faceti-va conturi pe retele de socializare si promovati acolo afacerea dumneavoastra. Puteti utiliza mai multe retele de socializare dar important este sa pastrati legatura cu clientii dumneavoastra, sa le raspundeti la intrebari si la solicitari. Puteti afisa imagini cu salonul dumneavoastra, modele de coafuri, detalii despre angajatii dumneavoastra si multe alte informatii utile care pot fi puse la dispozitia clientilor prin intermediul retelelor de socializare.


Leave a Reply