De ce este important un contabil profesionist

Ca si contabili, vorbim cu o multime de proprietari de afaceri in mod regulat. Ei vin la noi din diverse motive, unele interesante, cum ar fi rularea unui startup cu privire la decolare pana la nevoie disperata de un anumit nivel profesional de contabilitate, iar altele de-a dreptul terifiante, cum ar fi faptul ca au fost victime ale unor fraude sau deturnari de fonduri de catre cel mai recent contabil.

Indiferent de motivele si caile pe care le iau pentru a ajunge la noi, aproape fiecare intalnire cu un proprietar de afaceri se termina cu ceea ce ne place sa numim un wow, momentul in care vizioneaza o demonstratie de servicii contabilitate a unui profesionist.

Profesionistii sunt mandri de serviciile lor, fiind un fel de deschizator de ochi pentru proprietarii de afaceri. La urma urmei, contabilitatea este contabilitate, corect? Ei bine, se pare ca nu pentru toti este asa. Deci, ne-am stabilit reguli cu privire la raspunsurile ce apar in atat de multe revelatii din cadrul intalnirilor noastre si ne-am dat seama ca o multime de proprietari de afaceri pur si simplu, nici macar nu stiu ce lipseste in evidenta contabila a acestora.

Nu ti-ai deschis afacerea pentru a deveni contabil. Este o expresie comuna rostita de catre proprietarii de afaceri, care admit pur si simplu ca nu au intrat in afaceri pentru a se concentra asupra aspectelor contabilicesti. Ai intrat in afaceri pentru a crea un produs, a furniza un serviciu sau a imbunatati o industrie. Dar ai nevoie, de asemenea, de contabilitate pentru a mentine pe linia de plutire compania, iar pentru asta ai nevoie de un contabil de nadejde.

Adevarul este ca, multi proprietari de afaceri de multe ori nu stiu suficient despre complexitatea contabila a domeniului si nici nu angajeaza personal de supraveghere pentru departamentul financiar.

In special in intreprinderile mici si cele in crestere, acest lucru este adesea o zona lipsita de expertiza semnificativa deoarece costul pentru a scala departamentul de contabilitate si de a angaja profesionisti din domeniul financiar este de multe ori prea mare pentru a se justifica la dimensiunea actuala.

Aceasta pune intreprinderile mici la mila individuala a unor contabili care pot sau nu pot avea interesul de a te ajuta sau care nu pot avea abilitatea pentru a oferi intr-adevar sfaturi corecte in management financiar.

Nu utilizati ramura contabila potrivita. Tehnologia de contabilitate nu este exact subiectul de capai pentru majoritatea proprietarilor de afaceri. Poate ca utilizati un program online sau chiar ai cumparat o platforma, la recomandarea contabilului curent. Cu toate acestea, pentru toate scopurile tale, softul ales poate sa nu corespunda.


Leave a Reply