De ce o casa cu etaj este de preferat

Atunci cand iti alegi o casa trebuie sa te gandesti la implicatiile pe termen lung. O casa este o alegere poate singulara in viata ta. Trebuie avuta in vedere raportarea la bugetul propus, pentru a alege rezonabil. I

n plus, tine si de intretinerea pe termen lung, ceea ce face ca o casa sa aiba nevoie sa fie aleasa tinand cont de fiecare detaliu; iar proiectul trebuie sa tina seama de tipul de familie, stilul de viata al acesteia, tipul de teren si functionalitati, compartimentarea aducand avantaje tuturor celor care urmeaza sa locuiasca in spatiul cu pricina.

Pare destul de greu sa iti dai seama ce anume iti doresti, mai ales daca esti la o prima experienta de acest gen. O varianta ar fi sa alegi un proiect pe care il vei adapta, iar in acest sens te poate ajuta un arhitect. Iata de ce ai dori sa alegi dintre proiecte case cu etaj o varianta:

  • Spatiul generos si versatil

Trebuie spus ca o casa cu etaj permite sa te bucuri de un spatiu mai vast, sa separi zone de lucru de cele destinate relaxarii, sa creezi intimitate la etaj, unde sunt gazduiti de regula oaspetii, etc.

Desigur ca depinde foarte mult si de tipul de teren, de suprafata acestuia, de buget ce tip de casa cu etaj se va construi; insa un alt avantaj este cel al versatilitatii, in conditiile in care o casa cu etaj poate fi destul de inalta, iar daca terenul nu este foarte extins se poate exploata nu pe latime, ci pe inaltime.

Daca este vorba de un duplex si deci casa cu etaj este lipita de cealalta parte se pot realiza si economii spre exemplu la incalzire, dat fiind ca o zona comuna permite acest lucru. Se cunosc avantajele unui duplex, poate fi varianta economica a unei locuinte si deci astfel se poate miza pe ideea de casa cu etaj la un pret mai accesibil.

  • Numar de camere si bai mai mare

Multi resimt lipsa posibilitatii de a avea toaleta de serviciu si cel putin una aparte, personala, un numar de bai raportate la un numar de camere. Si camerele pot fi mai mari, mai multe. Ideale pentru familii extinse si nu numai, casele cu etaj au o prestanta aparte.

  • Panorama

Mai ales daca se are in vedere o constructie intr-o zona turistica, cu atat mai mult panorama face toti banii. Vei dori sa vezi un rasarit de vis, sa te trezesti cu imaginea marii in geam sau sa te delectezi cu un tablou al naturii. Pentru asta etajul este cel care va deservi acestui scop. Desigur ca va conta si distanta fata de vecini, insa nu se poate omite faptul ca panorama este data uneori exclusiv de cladirile inalte.

Preferintele difera in functie de fiecare in parte. Este adevarat ca pentru anumite categorii de persoane, varstnici sau copii, este mai greu accesul la etaj. O astfel de decizie se ia asadar in functie de viitorii proprietari. Se poate spune totusi cu lejeritate ca o casa cu etaj este avantajoasa din numeroase puncte de vedere.


Leave a Reply