Din ce este compusa o lenjerie de hotel adecvata

Industria hoteliera este una in care rigoarea si curatenia ar trebui sa fie cuvantul de ordine. Astfel, daca in serviciile pot sa difere de la o unitate hoteliera la alta, atunci cand vorbim despre alte amanunte ce tin de buna administrare, atunci lucrurile sunt mai mult decat vizibile. Unul dintre lucrurile care fac diferenta sunt banalele lenjerii hoteluri.

Aparent lucruri absolut normale in dotarea unui hotel, acestea sunt esentiale pentru asigurarea confortului turistilor pe perioada cazarii. Inchipuiti-va cum va simtiti dupa un drum lung in care, dupa o baie calda, va afundati in cearceafuri si paturi groase, dar in acelasi timp racoroase, care ofera corpului confortul necesar, departe de canicula din oras.

Spre comparatie, inchipuiti-va o locatie in care, atunci cand doresti sa te odihnesti, vei constata ca aceasta accentueaza starea de transpiratie si de disconfort resimtita de corpul tau, dupa o zi de munca. Aceasta este difereta majora pe care cele mai multe lenjerii hoteluri o fac intre diversele tipuri de unitati hoteliere.

Lenjerii hoteluri din bumbac

Unul dintre cele mai folosite materiale in confectionarea de lenjerii hoteluri este bumbacul. Aparent extrem de uzual, bumbacul de caliate este insa din ce in ce mai putin folosit la tesaturile pe care le intalnim in ziua de astazi in marile magazine. Astfel, desi au afisata pe eticheta compozitia suta la suta din bumbac, vom vedea ca, in realitate, acesta nu se comporta asa cum ar trebui, in cazul unui material integral natural.

Din acest motiv, va trebui sa recunoastem un bumbac de calitate, pe baza catorva caracteristici recomandate de specialisti. In primul rand, un cearceaf sau o fata de perna din bumbac veritabil se va calca usor, fara sa lase in urma cute sau urme ale fierului de calcat, decat daca acesta nu este intins cum trebuie. De asemenea, bumbacul de calitate are o textura aparte.

Desi moale la pipait, acesta este usor aspru atunci cand este proaspat spalat, avand o greutate aparte. Din acest motiv, ne putem uita si la alte caracteristici tehnice pe eticheta, cum ar fi densitatea firelor, care se masoara in grame/cm patrat. Din acest punct de vedere, putem spune ca un bumbac este de o mai buna calitate atunci cand este mai greu.

Lenjerii hoteluri personalizate

Nu in ultimul rand, atunci cand dorim sa ne diferentiem de alte unitati hoteliere, avem posibilitatea de a ne persona lenjeriile de pat. Din acest punct de vedere, exista astazi companii care ofera lenjerii hoteluri brodate cu diferite modele, avand posibilitatea de a ne inscriptiona un logo sau chiar denumirea hotelului in clar, cu insemnele specifice.

Acest lucru ne va ajuta sa crestem identitatea de brand a hotelului sau a pensiunii noastre, insemnele de pe lenjerii devenind parte a imaginii de ansamblu pe care dorim sa o oferim turistilor care ne calca pragul.


Leave a Reply