Duplicitate

Pfuuuu, n-am mai scris din 29… Mă cam încearcă un sentiment de vină cu toate că nu cred că tre’ să dau prea multe explicații, doar e un blog personal, nu?! N-am avut timp mă, am fost ocupat la muncă…

Mă gândeam zilele astea la diferențele dintre prieteniile din viața reală și cele din virtual, gen facebook.duplicitate 300×150 Duplicitate Fraaatttteee am nu mai puțin de 402 prieteni virtuali… Pfuuaiii, 402!? Deja mă simt mult mai protejat, nu mă poate atinge nimic atâta timp cât am 402 prieteni. icon smile Duplicitate Dar în realitate câți am? N-am un contor de prieteni așa că habar n-am, poate-s mai mulți, poate-s mai puțini. Mulți dintre cei virtuali îmi sunt și prieteni în viața reală, cu alții mă știu din vedere, cu alții nu m-am văzut niciodată față-n față, cu alții m-am împrietenit pe facebook și ne-am văzut ulterior.

Nu știu dacă e vorba despre vechea boală românească numită futeredegrijaaltuia, dar dintr-o simplă analiză sau mai degrabă observație nevinovată am realizat că mulți dintre cei 402 prieteni pe cât sunt de activi în online, pe atât sunt de inactivi în viața reală. Ciudat și înfricoșător, nu?! Chiar mi se pare ciudat faptul că mă lăicuiesc cu unii pe facebook de zici că am fost crescuți de aceeași mama iar când ne întâlnim pe stradă mă salută cu o sfială de fată mare de zici că abia am făcut cunoștință. Cu alții intru în polemici pe diverse teme, mai mai că nu ne-njurăm pe facebook, iar când ne vedem parcă le citesc în privirea nevinovată un săru’ mâna total opus înverșunării războinice din online. Nu e ciudat să trăiești doua vieți total diferite?! Unde ești de fapt tu, în online sau în viața reală ca să știu unde îți dau unfriend?!

Semnați mii de petiții online, vă împrieteniți și vă desprieteniți cu o ușurință nefirească și uneori bolnavă, susțineți ‘nșpe mii de proiecte lansate online, faceți adevarate mitinguri online contra politicienilor, străluciți în online… De viața reală cine se mai ocupă oare?! Mai putem fi prieteni cu trăiri necenzurate în afara online-ului? Mai știm să zâmbim fără să tastăm un smiley face sau să-njurăm în față din toți rărunchii fără să ne tocim buricele degetelor?


Leave a Reply