Exercitii pentru a scapa de durerile de spate

Durerile de spate afecteaza aproape pe toata lumea, la un moment dat. Studiile indica faptul ca gradul de constientizare si exercitiile fizice sunt doua dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a gestiona micile dureri de spate.

Prin pastrarea unei posturi corecte si a unei bune mobilitati creste rezistenta spatelui si va poate ajuta la prevenirea durerilor in partea dorsala. Totusi, daca aveti dureri de spate care dureaza mai mult de cateva saptamani sau care va limiteaza capacitatea de a functiona in mod normal, vizitati doctorul, terapeutul sau macar o farmacie.

Intre timp, iata cateva exercitii simple pentru a le incerca:

Culcat cu fata in jos – Pur si simplu, intinde-te pe burta si odihneste-te. Stai in aceasta pozitie timp de 1-2 minute si respira incet si profund. Dupa asta, treci la urmatorul exercitiu.

In timp ce esti pe stomac, propteste-te pe coate. Stai in aceasta pozitie timp de 1-2 minute si respira incet si profund. Odata ce aceasta pozitie devine confortabila, muta-te la exercitiul urmator.

Tot culcat pe burta, pune-ti mainile pe podea sub umeri, ca si cum ai vrea sa te ridici. Apasa umerii in sus, apoi permite soldurilor sa stea jos si relaxeaza-te. Soldurile ar trebui sa ramana in contact cu podeaua in timp ce impingi umerii in sus. Tine pozitia finala timp de 1-2 secunde si apoi poti reveni pe deplin la pozitia initiala. Efectueaza miscarea de 10 ori.

In timp ce esti culcat pe spate, roteste pelvisul inapoi si apasa inapoi pe podea. Ar trebui sa se resimta la abdominali si muschii feselor. Mentine pozitia timp de 1-2 secunde si relaxeaza-te incet inapoi in pozitia initiala. Efectueaza 10 repetari.

Corectie posturala. Amintiti-va ca motivul cel mai frecvent al durerilor de spate este postura nefericita. Este foarte important sa mentii postura corecta a spatelui daca ai dureri. Foloseste o perna mica sau un prosop rulat pentru a contribui la sustinerea coloanei vertebrale in timp ce stai asezat. Mentinerea posturii corecte este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a preveni durerea de spate in viitor.

Aceste exercitii ar trebui efectuate de trei patru ori pe zi, atunci cand te confrunti cu dureri de spate acute. Cand durerea s-a mai diminuat, poti scadea numarul exercitiilor la o data pe zi, pentru a ajuta la mentinerea unei coloane vertebrale sanatoase si pentru a preveni, in viitor, durerile de spate.

Daca ai astfel de neplaceri, un plan de auto-ingrijire pentru a gestiona durerea si a restabili mobilitatea este esential. Prin pastrarea coloanei vertebrale mobila si puternica si prin mentinerea unei pozitii bune, ai putea fi capabil sa te intorci rapid la activitatile normale si la stilul de viata.

 


Leave a Reply