Google Analytics si alte instrumente de monitorizare

Google Analytics este un instrument excelent de analiza a site-ului web, si poate fi rapid daca doriti sa aprofundeti analiza datelor vizitatorilor pentru site-ul dvs. Limitele Google Analytics sunt vizibile in special pentru analizele comportamentale sau calatoriile utilizatorilor in care va fi necesar sa utilizati unelte mai specifice si mai puternice decat Google Analytics in acest domeniu. Pentru cele mai bune optimizare seo magazin online.

Va propunem cele 5 cele mai bune alternative la Google Analytics, pentru fiecare solutie

  1. Piwik: software open source

Piwik este echivalentul open source al Google Analytics. Avantajul sau urias este in ceea ce priveste securitatea datelor, care nu sunt partajate cu Google si unde aveti mai mult control asupra acestora. In contextul unor sectoare de afaceri sensibile, cum ar fi sectorul bancar, Piwik poate fi o alternativa excelenta la Google Analytics.

  1. Chartbeat: date in timp real

Charbeat are o excelenta ergonomie si un mare avantaj fata de Google Analytics cu date in timp real. Acest lucru este deosebit de interesant pentru site-urile media ale caror pagini se modifica foarte regulat. Interesul este, de asemenea, marcat pentru site-urile de comert electronic pentru a evalua rapid ce produse sunt cele mai reusite in timp real. Capacitatea de a efectua testarea A / B in timp real este, de asemenea, un mare plus al solutiei.

  1. Yandex Metrica: actiunile cheie pe o pagina

Yandex este initial un motor de cautare popular in Rusia. In ultimii ani, au dezvoltat un instrument de analiza web foarte puternic pentru a concura cu Google Analytics, a carui putere principala este de a afisa informatii despre comportamentul utilizatorilor. Dezavantajul se refera la confidentialitatea datelor, stiind ca instrumentul este rusesc, dar caracteristicile raman foarte interesante pentru un instrument gratuit.

  1. ClickTale: experienta utilizatorilor

Calatoria utilizatorului pe site-ul dvs. web este foarte importanta, mai ales daca va aflati intr-o logica de conversie si vanzare pe site-ul dvs. web. ClickTale ofera o serie de functii avansate pentru a masura actiunile si calatoriile utilizatorilor dvs., inclusiv rapoarte dedicate si analize comportamentale.

  1. CrazyEgg: Fise de date accesibile

Fisele de date sunt folosite pentru a analiza prin ce zone ale paginii cursorul trece cel mai adesea printre utilizatori. Cu preturi excelente, CrazyEgg va permite sa faceti aceste analize comportamentale la un cost mai mic. Acesta este un instrument foarte util si complementar pentru Google Analytics.

  1. KissMetrics: adaugarea automatizarii de marketing

KissMetrics adauga capabilitati avansate de segmentare la Google Analytics oferind in acelasi timp instrumente de automatizare a marketingului, cu actiuni de trimitere prin e-mail, pe baza unor actiuni specifice si a populatiilor de vizitatori ale site-ului. Din perspectiva generatiei de plumb, acest lucru poate fi interesant.

Acestea sunt doar cateva instrumente pentru monitorizarea site-urilor foarte utile si benefice webmasterilor. Se recomanda de asemenea sa utilizati si instrumente cu plata care pot sa fie mult mai precise decat cele free. De asemenea, ele ofera mai multe informatii decat cele gratuite si ofera si o viziune de ansamblu mult mai buna. Sunt si instrumente de monitorizare si de audit.


Leave a Reply