Insolvența la Dinamo

Azi îmi propusesem să vorbim despre rezultatele de la europarlamentare, dar fără să jignesc pe nimeni, se pare că subiectul nu prezintă interes (dovada e prezența la vot și tipologia alegătorului). Așa că discutăm despre fotbal. insolventa Insolvența la Dinamo

După cum bine știți Dinamo a intrat în insolvență, din punctul meu de vedere un pas previzibil. Până la urmă, în ochii patronului Dinamo reprezintă un business în primul rând și trebuie tratat ca atare și cum instrumentul numit insolvență e cel mai la-ndemână și poate ultima variantă de reviliment economic, nu văd de ce Negoiță n-ar apela la el. Pentru noi, dinamoviștii, e greu, dar hai să nu ne-mbătăm cu apă plată, clubul a fost lăsat în pragul falimentului de către cei ce l-au condus până acum. O veni și rândul nostru, dar momentan trebuie să strângem rândurile și să așteptăm întrucât clubul chiar se află în reconstrucție, atât financiară, cât și fotbalistică. Că puteam juca în Europa League și după aceea să intrăm în insolvență e altă poveste. Cam până unde am fi mers în Europa? Nu mult, intram in insolvență și ne trezeam că nu mai e timp pentru acceptarea planului de reorganizare și implicit pentru obținerea licenței pentru Liga I. Rezultatul? Ne băteam cu Clinceni și Slobozia la matineu, precum Rapidul.

Problema mea e alta, de fapt. Am intrat în insolvență… Bă frate, n-am văzut de când sunt atâta bucurie în tabăra Stelei, mai ceva ca la sărbătoatrea câștigării titlului (când n-au reușit să umple un stadion, dar asta e altă poveste). Păi dacă asta vă e dorința ne ducem și noi in liga a doua, vă lăsăm pe voi să jucați cu echipele de tradiție ale fotbalului românesc, cu Viitorul, cu Chiajna, cu Săgeata și cu ce dracu echipă d-asta fantomă o mai intra în Liga I. Câștigați voi toate campionatele și lăsați-ne pe noi să ne bucurăm de fotbal și de fenomenul ultras care înseamnă cu totul altceva decât credeți voi. Să vă vorbesc de solidaritate între suporteri? Galeria dinamovistă a trecut peste rivalitatea dintre cluburi și a afișat mesaje de susținere pentru Rapid, Craiova, Timișoara, asta înseamnă ultras, asta înseamnă respect pentru fenomen, nu sandwich-uri trimise ironic unor suporteri aflați în greva foamei.

Oare când veți afla ce-nseamnă cu adevărat să fii suporter?


Leave a Reply