Nu e Steaua!

Aseara m-am uitat si eu la meciul dintre Steaua (cea mai buna echipa din Calea Lactee) si Twente (niste anonimi olandezi).

Nu e Steaua!

Inaintea meciului am mai citit ceva bloguri, de, sa treaca timpul, eram nerabdator. Sunt obsedat de sport, dar in special de fotbal, ma uit la orice meci. Bine, nu vreau sa stirbesc din reusita Stelei, aseara nu a fost orice meci. Cum va spuneam, inainte de meci am intrat pe niste bloguri pentru a-mi ocupa timpul ramas pana la inceputul partidei. La Arhi, pe un articol denumit “Hai Steaua!” dezbatere aprinsa, multi stelisti, multi de conjunctura, ceva dinamovisti, printre care si eu, ceva rapidisti si un cfr-ist. Despre cfr-ist nu spun nimic pentru ca CacateFaraRusine Cluj nu intra in discutia despre incurajarea “singurei echipe care a ramas in Europa”. Da, era unu care ne explica tuturor ca trebuie sa tinem cu Steaua toti romanii ca e echipa romaneasca. Cliseu!

Sa lamurim putin problema, nu, nu are legatura cu civilizatia dragostea pentru o echipa sau alta. In Anglia niciodata suporterii lui Liverpool nu vor tine cu Man. United pentru ca e singura echipa ramasa in Europa. O vor uri si mai mult pentru ca a ajuns acolo. Da, e  invidie, dar e o invidie inteleasa numai de fani. Vreti sa va spun ca am fost in culmea fericirii la meciul Stelei cu Boro? Sau la autogolul lui Radoi cu Rosemburg? Asta e fotbalul iar cei care iubesc o echipa inteleg mai bine. Cum sa-i sustin in Europa pe stelisti iar in campionatul intern sa-i hulesc. Nu merge, nu se leaga! Apropo, aseara mi-am amintit de melodia celor de la Genius ” Ola, ola, John, macho man/Ola, ola, John sexy baby!”…

Asa ca imi rezerv dreptul sa ma bucur de nereusita Stelei si sa strig “Nu e Steaua! Nu e Steaua! Hei! Hei!”


Leave a Reply