Piese auto care trebuie inlocuite cel mai des

Achizitia unei masini noi nu inseamna eliminarea cheltuielilor in ceea ce priveste piesele auto. Exista cateva piese auto care trebuie inlocuite cel mai des, chiar si in cazul unei masini noi.

O achizitie noua nu garanteaza functionarea pieselor pe viata, ci doar in cazul celor de calitate – extinderea duratei de functionare. De asemenea, in cazul pieselor care necesita inlocuirea imediata si nu necesita amanare, defectarea lor ar putea sa aduca probleme intregii masini.

Printre primele piese care dau semne de uzare, unde inlocuirea este primul lucru pe care trebuie sa il faci, se numara electromotorul, sonda , amortizoarele, stergatoarele de parbriz, injectoarele si/sau placutele de frana. Datorita faptului ca acestea sunt utilizate cel mai des, la fel va aparea si uzura lor, asta in cazul in care folosesti mult masina.

Electromotorul este piesa care da primele semne de defectare. Aceasta piesa care contribuie la pornirea motorului, asadar daca nu iti doresti probleme la pornirea masinii, cel ma indicat este sa o repari. Inlocuirea ei nu este neaparata, astfel ca poti duce masina la service, unde electromotorul se va repara.

Pentru a asigura o buna performanta a motorului, asigura-te ca sonda nu este defecta. Sonda permite ca aerul si combustibulul sa se amestece ideal, pentru un consum optim al masinii. In cazul defectiunii sondei, consumul de combustibil va fi mai mare, in timp ce motorul nu va mai avea aceeasi performanta.

Amortizoarele sunt si ele piese auto care se strica cel mai des. Din pricina drumurilor din tara, mai exact a gropilor, a denivelarilor sau a liniilor de cale ferata insotite de condusul haotic si abordarea gresita a amortizoarelor va duce la uzarea si stricarea lor. Amortizoarele necesita schimbarea lor pentru ca masina sa functioneze in conditii optime.

Orice piesa care ajuta la mentinerea in siguranta a soferului, a pasagerilor si a celorlalti participanti in trafic este esentiala, iar in cazul uzurii sau defectiunii trebuie schimbata sau reparata. La fel se intampla si in cazul stergatoarelor de parbriz. Acestea asigura buna vizibilitate pe conditii meteo nefavorabile, uzura lor necesitand inlocuire imediata.

Nu doar pe conditiile meteo care nu permit o vizibilitate optima, ci si pentru praful de pe parbriz sau alte elemente care impiedica vizibilitatea soferului, stergatoarele joaca un rol important. Pe autopiesa.ro gasesti stergatoare de parbriz pentru orice tip de masina, asadar nu trebuie decat sa alegi modelul si sa comanzi produsul potrivit.

Printre piesele care au nevoie de schimbare se numara si injectoarele – piese a caror uzura este datorata combustibilului. Daca folosesti un combustibil de proasta calitate, s-ar putea ca injectoarele sa fie afectate intr-un mod gresit. Schimbarea si curatatea injectoarelor presupune costuri suplimentare destul de marite, asadar trebuie sa fii atent la tipul de combustibil ales pentru masina ta.

Placutele de frana fac parte din categoria pieselor auto care trebuie schimbate imediat ce s-au uzat. Din pricina franelor bruste si dese, placutele de frana tind sa se uzeze sau sa se defecteze brusc. Odata cu inlocuirea placutelor de frana este indicat sa schimbi si discurile.


Leave a Reply