Scurt ghid care te va ajuta sa identifici o firma de pompe funebre de incredere

Firmele de servicii funerare se gasesc din abundenta in Romania, insa asta nu inseamna ca toate sunt neaparat definite de profesionalism si seriozitate. Uneori, cu cat piata este mai larga si ofertele mai numeroase, cu atat mai dificil devine sa iei decizia potrivita.

Totusi, in functie de ce criterii trebuie sa identifici firma de pompe funebre Bucuresti careia sa ii plasezi sarcina de a se ocupa de inmormantarea unei persoane dragi din viata ta? Acest ghid a fost realizat pentru ca acest trist si delicat eveniment sa nu devina si mai tragic prin alegerea nepotrivita a serviciilor funerare.

Inainte de toate, afla cate tipuri de servicii funerare exista si care este rolul fiecaruia in parte

  • Servicii funerare non stop – firma este disponibila la orice ora din zi sau noapte pentru a-ti oferi consiliere si suport. Acest program iti permite sa suni oricand pentru a solicita informatii cu privire la pachetele de servicii si produsele pe care le ofera. Unul dintre avantajele principale ale unei astfel de firme este faptul ca la nevoie va trimite un agent la adresa indicata pentru a putea discuta toate detaliile necesare unei inmormantari ireprosabil realizate.
  • Serviciile funerare complete – in aceasta categorie sunt incluse toata documentatia necesara pentru declararea decesului, toaletarea si imbalsamarea decedatului, florile, precum si restul produselor si accesoriilor necesare. In fond, este vorba despre servicii complete, deci ar trebui sa ofere tot ceea ce presupune o inmormantare.
  • Servicii de transport funerar – aproape toate firmele de pompe funebre Bucuresti au inclus acest serviciu in oferta lor, cu toate ca mai sunt si exceptii.

Aspecte de urmarit pentru o decizie inteleapta

Serviciile cu adevarat necesare

Firmele cu adevarat profesionale nu iti vor impune cumpararea unui anumit pachet de servicii sau produse. Desigur, datoria lor este aceea de a-ti prezenta produsele, de a consilia si a oferi sugestii, insa ramane la alegerea ta ce anume vei dori sa cumperi.

Legea nu obliga pe absolut nimeni sa achizitioneze un anumit produs sau serviciu de la o firma de servicii funerare, motiv pentru care decizia e in mainile tale.

Preturile

De fiecare data pretul conteaza in alegerea firmei de servicii funerare. Totusi, acest aspect nu ar trebui sa dicteze decizia, tocmai pentru ca de obicei un pret mic se traduce adesea prin dezamagiri mari. Pe de alta parte, nici preturile prea piperate nu garanteaza neaparat ca serviciile si produsele respective sunt de calitate. Asadar, optand pentru sumele modice de pe piata, posibilitatea de primi serviciul potrivit este destul de mare.

Calitatea produselor

Aspectul si calitatea produselor oferite de catre firma cu care doresti sa colaborezi sunt de asemenea importante. Va fi necesar sa achizitionezi produse precum sicriu, cruce, aranjamente florale, coroana, etc. De aceea, trebuie sa te asiguri de la bun inceput ca acestea sunt de calitate si ca vei primi exact ceea ce ai comandat.

Cerceteaza bine piata

Inainte de a lua o hotarare, asigura-te ca ai analizat suficient optiunile de pe piata. Acelasi lucru este valabil si atunci cand vine vorba de alegerea firmei de pompe funebre Bucuresti. Daca vrei sa beneficiezi de un raport pret calitate echitabil, nu te grabi si analizeaza ofertele catorva firme de profil. In urma comparatiei vei reusi sa faci alegerea corecta.

Nu in ultimul rand, alege o firma profesionista, dar care este capabila de empatie, sensibilitate si compasiune in fata durerii tale. Factorul psihologic este si el important. Personalul unei astfel de firma trebuie sa comunice cu familia indoliata care se afla intr-un moment de cumpana. Astfel, trebuie sa stie cum sa isi gestioneze emotiile si sa denote calm si intelegere pentru a putea reduce stresul ce apare odata cu planificarea unei inmormantari.

Angajatii unui firme de servicii funerare pot deveni ajutoare de nadejde in oraganizarea detaliilor unui astfel de eveniment, de la pregatirea unui priveghi pana la identificarea unui loc de veci si obtinerea actelor necesare inhumarii.

Astfel de persoane trebuie sa fie acolo pentru a te sprijini, nu pentru a profita de vulnerabilitatea ta pentru a te insela. Numai cu un astfel de ajutor poti depasi mai usor organizarea unei inmormantari, acceptand mai usor momentul despartirii de persoana trecuta in nefiinta.

Scurta concluzie

Apeland la o firma precum cea care isi prezinta ofertele pe site-ul servicii-funerare-nonstop.ro vei economisi nu doar energie si timp, ci si bani. Ceea ce trebuie sa realizezi insa, e ca alegerea pe care o vei face va fi un ultim lucru pe care il vei mai putea face pentru persoana draga care a trecut de curand la cele vesnice.


Leave a Reply