Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de vedere

Ochelarii de vedere sunt recomandati in cazul in care va confruntati cu diferite defecte ale vederii precum hipermetropia sau miopia de exemplu, asa ca in aceste conditii, cel mai probabil ajungeti in situatia de a purta ochelari de vedere.

Fireste, puteti opta in functie de afectiunea cu care va confruntati si pentru lentile de contact, dar si pentru interventie chirurgicala, insa solutia cea mai la indemana cu siguranta o reprezinta ochelarii de vedere.

Atunci cand trebuie sa alegeti ochelarii de vedere, ar fi indicat sa tineti cont de cateva detalii importante pentru a face cea mai buna alegere. Iata despre ce este vorba.

Calitatea materialelor

Exista mai multe materiale pe care le puteti alege atunci cand selectati noul set de specificatii. Iata cateva din cele mai frecvente materiale pe care trebuie sa le luati in considerare: sticla, plastic standard, Trivex, policarbonat. Fiecare dintre aceste materiale vin cu avantaje si dezavantaje, iar opticianul va va aduce mai multe detalii la cunostinta.

Forma fetei

Un alt aspect foarte important care trebuie luat in vedere atunci vine vorba despre alegerea ochelarilor de vedere este forma fetei.  Exista diferite forme precum forma rotunda, forma ovala, forma patrata a fetei, asa ca trebuie sa tineti neaparat cont si de acest aspect.

Stilul de viata

Stilul de viata este un factor important pe care trebuie sa il luati in calcul daca aveti nevoie de ochelari de vedere.

Ochelari pentru mama sau tata ocupat

Pentru mamele si tatii ocupati, care nu au timp sau inclinatie sa urmeze cele mai noi tendinte de moda, o pereche de ochelari de baza, dar eleganta este de cele mai multe ori cea mai buna alegere pentru majoritatea ocaziilor.

Ramele cu forme ovale sunt foarte functionale si inca arata foarte bine, insa va puteti indrepta atentia chiar si spre ochelari rectangulari, care de-asemenea arata perfect.

In functie de stilul dvs. personal, puteti alege sa amplificati efectul de moda al unei forme de baza, cu detalii cum ar fi accente metalice de tip bijuterii sau logo-uri de designer recunoscute. Culorile interesante adauga de asemenea un farmec aparte unui cadru de baza.

Ochelari pentru sportivul de week-end

Majoritatea adultilor traiesc vieti duale – viata lor normala de la 9 la 5 in timpul saptamanii, si au o viata mai activa in weekend.

Acest lucru inseamna ca ochelarii pe care ii purtati la locul de munca pot fi alegerea gresita pentru sport si pentru activitatile de la sfarsitul saptamanii.

Pentru cel mai bun confort, performanta si siguranta in timpul uzurii active si pentru petrecerea timpului liber, alegeti cel putin o pereche de ochelari de soare sport, chiar un cadru casual, sport-sugestiv.

Styling-ul poate varia de la wraparounds la ochelari ochelari de soare mai conventionali. Ochelarii alesi pentru activitatile sportive din week-end ar putea include culori, modele si combinatii moderne de materiale metalice si materiale plastice.

Un optician cu cunostinte va poate ajuta sa alegeti cele mai bune cadre pentru ochelari dvs. de vedere atat pentru o viata sportiva, cat si pentru nevoile stilului de viata activ.


Leave a Reply