Sfaturi

Ciudat e faptul ca, de cele mai multe ori, cel care ma roaga sa-i dau un sfat e detinatorul adevarului absolut,  atotcunoscatorul, e omul priceput la toate, e romanul autentic. Hai ma ca aveti toti cate o cunostinta de genul asta, e ala cu diploma de “Nea”, la unii e nea Ion, la altii nea Vasile…

Bine, ca o paranteza, toata lumea se pricepe la constructii, e urmatorul domeniu dupa fotbal si politica in care romanii sunt licentiati, dar aviditatea de cunoastere a lui nea il impinge pe acesta sa ceara sfaturi unui expert, potrivit diplomei dobandite-n scoli si meseriei, sau unui vecin care s-ar putea sa se priceapa si el, potrivit caracterizarii mesterite de mintea lui nea.

Acum cateva zile ma intreaba un astfel de nea cum trebuia facuta fundatia casei pe care tocmai o turnase. Ii cer planurile casei, care bineinteles ca fusesera facute de un arhitect cu copy-paste pentru reducerea costurilor, ma uit pe ele si-l intreb daca a respectat indicatiile privind armatura.

Aaaa, nu! N-am respectat ce-mi da acolo! N-ai vazut ca ma pune sa bag o gramada de fier in pamant?! N-am bagat fier decat deasupra pamantului!

Fata mea de bou incepe sa se contureze odata cu avansarea discutiei…

Pai nu e prea bine ce ai facut nea…! Inseamna ca in pamant nu ai decat un bolovan de beton! Sa n-o ia casa la vale!

E in momentul ala parca l-ai injurat de mama!

Lasa ma ca stiu eu cum sa fac o casa! Am facut la viata mea o gramada de case! Altii nu baga fier deloc si stau casele…

Gata, fataul de Holstein s-a format si mi s-a asternut pe mecla. In momentul ala imi vin in cap expresii despre mancat si bagat dar care din gurita ies sub forma de floricele, v-am mai povestit eu aici cam cum e dragalasenia din vorbe. Da’ acum pe bune, te intreb si eu

Ba daca esti atat de destept, de ce mama dracu imi mai ceri mie sfaturi?!


Leave a Reply