Topul celor mai comune probleme dentare

zambetProblemele dentare nu sunt niciodata o distractie, dar vestea buna este ca cele mai multe dintre ele pot fi usor prevenite la cabinetele stomatologice din Bucuresti. Periajul de doua ori pe zi, folosirea atei dentare zi de zi, manancatul corect si controalele regulate sunt esentiale in prevenirea problemelor dentare. Invata despre problemele dentare comune si cauzele lor, de asemenea, pentru a le putea preveni.

1. Daca suferiti de respiratie urat mirositoare, atunci nu sunteti singurii. Respiratia urat mirositoare, numita si halitoza, poate fi de-a dreptul jenanta. Conform studiilor dentare, aproximativ 85 la suta dintre persoanele cu respiratie urat mirositoare au o conditie dentara care se face vinovata de asta. Boli ale gingiilor, carii, cancer oral, uscaciunea gurii si bacterii pe limba sunt unele dintre problemele dentare care pot provoca respiratia urat mirositoare. Utilizarea apei de gura pentru a acoperi respiratia urat mirositoare atunci cand o problema dentara este prezenta, va masca doar mirosul, nu-l si va vindeca. Daca suferiti de respiratie urat mirositoare cronica, vizitati medicul dentist pentru a exclude oricare dintre aceste probleme.

2. Stiati ca in Statele Unite ale Americii, cariile dentare sunt cea mai raspandita bola, dupa raceala? Cariile dentare se produc atunci cand placa, substanta lipicioasa care se formeaza pe dinti, se combina cu zaharurile si amidonul din alimentele pe care le mancati. Aceasta combinatie produce acizi care ataca smaltul dintilor. Cel mai bun mod de a preveni aparitia cariilor dentare este periajul de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si vizitele regulate la dentist. Consumul de alimente sanatoase si evitarea gustarilor si bauturilor bogate in zahar sunt, de asemenea, modalitati de a preveni aparitia cariilor.

3. Boli parodontale

Studiile au aratat ca boala parodontala, de asemenea, cunoscuta si sub numele de boala a gingiilor, este legata de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale. Astfel de afectiuni presupun o infectie la nivelul gingiilor din jurul dintilor. Bolile gingiilor sunt de asemenea una dintre principalele cauze ale pierderii dintilor in randul adultilor. Exista doua etape principale ale bolilor gingivale: gingivita si parodontoza. Verificarea periodica si periajul efectuat corect joaca un rol important in prevenirea bolilor de mestecat.
4. Cancerul oral

Cancerul este o boala grava, chiar mortala, care afecteaza milioane de oameni. De fapt, unele fundatii americane estimeaza ca la fiecare ora cineva moare din aceasta cauza. Peste 300.000 de cazuri noi de cancer oral sunt diagnosticate in fiecare an, in intreaga lume. Aceasta boala dentara grava, care afecteaza gura, buzele sau gatul, este de multe ori extrem de curabila daca e diagnosticata si tratata in stadiile incipiente.


Leave a Reply